petak, 3. ožujka 2017.



Sastojci
Kore:
5 bjelanjaka
10 kašika šećera
5 kašika mljevenih oraha
5 kašika mljevenog PLAZMA keksa
Ovako x3, napraviti tri kore
Fil:
15 žutanjaka
200 gr šećera + 2 kašike
1/2 l mlijeka
6 kašika gustina
350 gr maslaca
100 gr bijele milka čokolade
100 gr mliječne milka čokolade
150 gr sjeckanih oraha
150 gr sjeckanog plazma keksa
Za ukras:
šlag, sjeckani orasi



Priprema
1.
Za kore umutiti bjelanjke sa šećerom u čvrst snijeg, pa lagano umješati orahe i plazma keks. Peći u okruglom kalupu br 26 na papiru za pečenje 15 min na 180 C. Ovako napraviti tri kore.
2.
Žutanjke umutiti sa 200 gr šećera pa skuhati na pari. Ostaviti da se ohladi. Od pola litre mlijeka odvojiti nekoliko kašika i izmješati sa gustinom i 2 kašike šećera, zakuhati u mlijeku kao puding. Spojiti sa kuhanim žutanjcima i dobro izmikcati.
3.
Posebno umutiti pjenasto maslac, pa spojiti sa potpuno hladnim filom. Dodati sjeckane obe čokolade na male kockice, sjeckanu plazmu i orahe.
4.
Filovati kore, tortu ukrasiti po želji šlagom ili sjeckanim orasima.
loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive