ponedjeljak, 27. ožujka 2017.



Probala sam hrpu tih domaćih sladoleda i nikako nisam bila zadovoljna sve dok nisam slučajno naišla na ovaj recept, dobila sam ga od jedne starije žene. Sladoled je bolji nego kupovni, ja sam bila oduševljena.

Sastojci
400 g vrhnja za šlag
2 kisela vrhnja
5 jaja
10 žlica šećera



Priprema
1.
Umutiti 400 g vrhnja za šlag zatim u njega dodati 2 kisela vrhnja.
2.
U drugoj posudi dodati 5 jaja i 10 žlica šećera, smjesu mutiti oko 10-ak min dok ne bude potpuno pjenasto. Zatim sjedinimo prethodno izrađeno vrhnje za šlag i jaja.
3.
Smjesu podijeliti na 2 ili 3 dijela i dodati po želji što volite. Možete dodati čokoladu, ekstrakte, napolitanke, narančin ili lumunov sok, voće. kokos itd..Staviti na hlađenje.
Posluživanje
Ja sam ovaj put u jedan dio stavila mliječnu čokoladu (rastopila sam je, oko 150 g) a u drugu napolitanke od nugata sam izrezala na kockice.
Izvor:  www.coolinarika.com


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive