utorak, 11. travnja 2017.




Sastojci
Biskvit
90g brašna
50g kakaa
pola žlicice soli
pola žličice praška za pecivo
110g maslaca
210g šećera
2 jaja
2 žličice vanilij ekstrakta
Čoko mousse
250g tamne čokolade
500ml slatkog vrhnja
prstohvat soli
1 vrećica želatine u prahu



Malina mousse
400 g malina
250g bijele čokolade
400ml slatkog vrhnja
prstohvat soli
1 vrećica želatine u prahu
Vanila mousse
250g bijele čokolade
400ml slatkog vrhnja
prstohvat soli
1 vrećica želatine u prahu
2 žličice vanilij ekstrakta

Priprema
1.
Koristiti kalup 24 cm ili 26 cm.
Biskvit – Izmiješati brašno, kakao, sol i prašak za pecivo. Prosijati.
Rastopiti maslac te dodati šećer kratko na vatri miješajući. Skinuti s vatre i ohladiti. U to dodati miksajući jedno po jedno jaje i vanilij ekstrakt.
Ručno umiješati suhe sastojke.
Peći na 170 20-24 min. Ohladiti.



2.
Čoko mousse – otopiti čokoladu sa dijelom slatkog vrhnja (200ml) i sa soli. Ohladiti. Pripremiti želatinu prema uputama na vrećici. Kad nabubri stavit je 15ak min na vatru da se otopi i dodati u čokoladu.
Smisati ostatak vrhnja u šlag i ručno umiješati u čokoladu.
Staviti mousse na biskvit i u hladnjak da se hladi. Ako se koristi kalup veličine 24cm onda je bolje staviti ukupno 400ml sl vrhnja jer s pola litre ispadne jako puno moussea.
3.
Malina mousse – Iznječiti 300g malina.
Otopiti bijelu čokoladu s 150ml slatkog vrhnja i sa soli. Dodati izgnječene maline. Želatinu napraviti isto kao i u čoko mousse sloju, dodati u smjesu. Stući slatko vrhnje(250ml) i ručno dodati smjesi.
Na kraju umiješati ostatak malina ručno(100g).
Staviti na čoko sloj i u hladnjak.
4.
Vanila mousse – otopiti bijelu čokoladu s 150ml slatkog vrhnja i sa soli. Želatinu dodati na prethodno opisan način.Ostatak slatkog vrhnja smiksati u šlag i dodati smjesi. Staviti na malina mousse sloj. Ohladiti.
5.
Tortu ukrasiti malinama i komadićima bijele i tamne čokolade.
IZVOR:coolinarika.com


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive