utorak, 11. travnja 2017.



SASTOJCI
500 g brašna
na vh noža soli,1 omot instant kvasca ili kocka svježega
2 vrhom pune žlice maslaca
1 žlica ulja
3 žlice meda
200 ml mlijeka
1 žumanjak
2 žlice kakaoa
Nadjev
75 g prethodno prženog i samljevenog lješnjaka
75 g otopljene tamne čokolade
1 omot vanilije burbon
1 žlica meda i ako volite slađe i 1 žlica šećera
1 dl tečnog slatkog vrhnja
Čoko umak
1,5 dl slatkog vrhnja
1 žlica šećera u prahu
80 g čokolade za kuhanje



PRIRPEMA
U posudu pomiješati brašno,sol i kakao,dodati med i žumanjak.Posebno zagrijati mlijeko i u njemu otopiti maslac,u mlako mlijeko i maslac razmtutiti kvasac.Zamijesiti tijesto koje treba biti mekše,za doradu tijesta dodati žlicu ulja,mijesiti dok ne bude fino glatko i potpuno rastezljivo.
Tijesto pokriti krpom i ostaviti na toplom oko 1h dok mu se volumen ne udvostruči.
Za nadjev zakipiti slatko vrhnje,i njime preliti pržene,mljeve lješnjake kojima ste pridodali med,šećer, vanili šećer i otopljenu čokoladu.Nadjev pustiti da se potpuno ohladi.
Na dobro pobrašnjenoj radnoj plohi rastanjiti tijesto u krug i podijeliti ga na oko 25- 30 dijelova.Na svaki trokut tijesta staviti po žličicu nadjeva,čvrsto svaku kiflicu umatati i redati u lim podložen papirom za pečenje.Prije pečenja kifle još ostaviti odstajati oko 20 min.Peći ih na 180 C oko 25 min.
Za čoko umak sve sastojke otopiti na pari u jednoličnu masu.Pečene kifle preliti umakom i servirati mlake.
Dobar tek!
Izvor:http://www.coolinarika.com/


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive