srijeda, 22. ožujka 2017.



Ako hoćete da napravite nešto posebno za uskrs, evo nekoliko interesantnih načina da ofarbate jaja, a da pritom ne potrošite mnogo novca

MRAMORNA JAJA
Ljuske crnog ili belog luka iseckati na komade. Jaje pokvasiti, uvaljati malo u ljuske i umotati u aluminijumsku foliju ili u tanku najlon čarapu. Kuvati u šerpi sa bojom.

GUMICE
Gumice za teglu vežite unakrsno u svim pravcima preko jajeta i zatim ofarbajte jaja.



OBLICI
Izrežite čvršću lepljivu traku na trakice, tačkice, kvadratiće, trougliće, cvetiće, slova, pa lepite po kuvanim jajima. Staviti ih u najlon čarapu i farbajte u željenoj boji.

DŽAK
Jaje uvijte u parče mrežastog džaka od krompira, čvrsto vežite koncem i kuvajte u boji.

TRADICIJA
Provereno dobre su prirodne boje za jaja koje se dobijaju od ljuske crnog ili crvenog luka, cvekle, orahovog lista, gospinog cveta, soka od zove. Ukrasiti se mogu sličicama ali i biljkama koje imaju dekorativan list kao što su peršun, detelina, paprat… Ako jaja kuvate u lukovini možete da dodate u vodu i razno aromatično bilje koje daje lep ukus.
(Telegraf.rs)


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive