četvrtak, 2. ožujka 2017.



SASTOJCI:
Za koru:
10 bjelanaca
450 gr šećera
2 kašike soka od limuna
Za fil 1:
10 žumanaca
5 kašika šećera
5 kašika brašna
500 ml mlijeka
250 gr mljevenih oraha
230 gr putera
Za fil 2:
4 pakovanja šlaga
400 ml mlijeka


NAČIN PRIPREME:
Kora
Umutite bjelanca i šećer u čvrsti snijeh,pa dodati limunov sok i još malo mutiti.
Smjesu prebacite u pleh koji ste obložili pek papirom.
Rernu zagrijte na 150° i pecite oko 20 minuta,a zatim smanjite na 110° i ostavite da se peče još odp sat vremena dok vi pripremate fil.
Žumanca umutite sa brašnom i sa malo mlijeka.Mutite toliko da vam u smjesi ne bude grudvica.
Dodajte zatim to u preostalo mlijeko i šećer i kuhajte kao puding.
Dobiveni fil prekrijte i ostavitre da se ohladi.
Pečenu koru zatim podijelite (prerežite) na 2 jednaka dijela.
Izradite puter dodajte ohlađen fil i orahe pa sve sjedinite.
Umutite šlag sa mlijekom i krenite filovati kolač.
Kora – Fil sa orasima – šlag – kora – fil sa orasima – šlag
Na kraju dekorišite kolač po želji i pospite čoko mrvicama.


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive