utorak, 21. ožujka 2017.



SASTOJCI
Za kore
2,5 dl gazirane vode
2 kašike šećera
2,5 dl ulja
1 kašika suvog kvasca
600 g brašna

Za fil sa makom
250 g mlevenog maka
125 g šećera u prahu
150 g džema od šljiva

Za fil od oraha
250 g mlevenih oraha
125 g šećera u prahu
150 g džema od kajsija

Za premazivanje pite
džem od kajsija
mleveni orasi


 
PRIPREMA
U 2,5 dl mlake gazirane vode staviti kašiku suvog kvasca, da stane 5 minuta, dodati 2 kašike šećera, 2,5 dl ulja i brašna. Zamesiti testo, dobro izraditi i podeliti na 3 dela. Pomešati 250 g mlevenog maka sa 125 g šećera u prahu. Pomešati 250 g mlevenih oraha sa 125 g šećera u prahu.

Razvaljati jedan deo testa staviti u podmazan kalup za pečenje veličine 20x35 cm, preko premazati 150 g džema od šljiva i rasporediti mešavinu od mlevenog maka i šećera. Preko satviti drugu razvaljanu koru, pa premazati džemom od kajsija i preko posuti mešavinu mlevenih oraha i šećera. Razvaljati treću koru i staviti preko.

Ostaviti da stane 30 minuta, na par mesta izbockati do dna čačkalicon i peći na 180 stepeni oko 30 minuta. Pečenu pitu prevrnuti na tacnu da sloj od mlevenog maka bude gore. Još toplu pitu premazati sa džemom od kajsija i posuti mlevenim orasima.


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive