četvrtak, 16. ožujka 2017.



Kore:
6 jaja
6 kašika šećera
5 kašika hladne vode
4 kašike brašna
1 kašika kakaoa
1 kašičica praška za pecivo
Vanila krem:
3 žumanca
250 ml mleka
80 gr kristal šećera
1 vanilin šećer
1 kašika gustina, puna
100 gr maslaca
Milka krem:
3 jaja
80 gr kristal šećera
100 gr Milka čokolade ( tamne ili mlečne )
100 gr maslaca
Odgore:
 šlag ili slatka pavlaka



Priprema:

Ulupati penasto belanca pa postepeno dodavati vodu uz mućenje.

Dodati šećer pa mutiti dok se ne dobije jaka pena i šećer se istopi.

Kada se šećer istopi dodati žumanca.

Umutiti pa dodati brašno, kakao i prašak za pecivo i sve sjediniti varjačom.

Dok to radite rerna se zagreva na 180 stepeni.

Istresti masu u obložen pleh dimenzija 20 x 35 ili 30 x 30…i sličnih…

Peći oko 25 minuta.

Ohladjen biskvit preseći vodoravno da se dobiju dve tanke korice.

Pomešati za vanila krem mleko, brašno, šećer, žumanca i vanilin šećer.

Umutiti pa staviti na srednju vratu uz mešanje da se skuva.

Skuvan fil skloniti sa vatre pa ohladiti.

Ulupati penasto maslac pa mu dodati ohladjen krem i umutiti.

Kremovi su nešto mekši, ali neka vas to ne brine, pri razmazivanju nemojte ići skroz do ivice jer će sami lepo da legnu na korice i one će upiti višak tečnosti, a pri tome fino omekaniti.

Za Milka krem pomešati jaja, šećer i izlomlenu čokoladu, pa staviti na paru.

Mešati dok se sve ne otopi i sjedini.

Zatim ostaviti na pari do 10 minuta da se kuva uz mešanje pa skloniti i ohladiti.

Ulupati penasto maslac pa dodati mu ohladjen krem i sve umutiti.

Na prvu koru naneti beli krem, poklopiti drugom korom pa naneti Milka krem i sve na kraju prekriti šlagom ili slatkom pavlakom.

Ohladiti pa poslužiti.

Prijatno.

IZVOR- https://brzikolaci.com/


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive