četvrtak, 16. ožujka 2017.



biskvit
5 jaja
25 dkg šećera
1 dcl ulja
1 dcl vruće vode
25 dkg brašna
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
2 žlice kakaa
fil
2 pudinga od čokolade
1 l mlijeka
6 žlica šećera
preljev
4 kisela vrhnja (20%m.m.)
5 žlica šećera
4 vanilin šećera



Priprema
izmutiti bijelanjke, šećer, žumanjkei vanilin šećer…. dodati ulje i vodu, te brašno i prašak za pecivo…
namazati tepsiju i posuti brašnom, tepsija treba biti malo dublja….. velićina tepsije otprilike 25×35…. u među vremenu skuhati puding, piše “Coolinarka“.
pola tjesta istresti u tepsiju, a u drugu polovicu dodati kakao i dobro izmješati…..sada taj smeđi dio tjesta žlicom stavljati po žutom tjestu ….baš kao što je pokazano na slici….
još vruć puding stavljati na biskvit na isti način kao i smeđi dio tjesta….. tek sada se stavlja peći….
dok se kolač peće izmješati vrhnje, vanilin šećer i šećer…..
odmah na vruć kolač istresi preljev i izravnaj ga po kolaču…..

Posluživanje
kolač pusti da se ohladi te ga preko noći ostavi u frižideru….. kolač služi hladan i vjerujte nećete se pokajati ako ga napravite….. kada sam ga ja prvi puta pravila nabrzinu se pojeo a ono još zanimljivije sve je zanimalo kako je puding završio dolje, DOBAR TEK SVIMA!!!!!

IZVOR: http://www.haber.ba

loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive