petak, 24. veljače 2017.



Glavni razlog zašto bi trebalo izbjeći korištenje omekšivača je zato što su puni hemikalija.

Ovaj domaći omekšivač je vrlo jednostavno i lako napraviti. Na vama je samo da pratite jednostavna uputstva.

Trebat će vam sljedeći sastojci:

10g sode bikarbone
150-200 ml tople vode
800 ml jabukovog sirćeta
20 kapi eteričnog ulja
Plastična posuda (5l)



Uputstvo:

Ovaj domaći omekšivač je vrlo jednostavno i lako napraviti – prvo ti treba veliki plastični kontejner (3-5l). Zatim, trebalo bi da kombinujete vodu, soda bikarbonu i jabukovo sirće zajedno. Sastojci će izazvati hemijsku reakciju, oslobađajući mjehuriće. Nakon toga, treba dodati eterično ulje po svom izboru, i u neposrednoj blizini ga dobro protresti. Kada se tečnost “slegne”, sipajte u teglu. Ovo je također vrlo važno za vas da zapamtite – ne zaboravite da protresete omekšivač prije svake upotrebe. Četiri žlice će biti dovoljno za jednokratnu upotrebu.

Izvor: http://www.zivjeti-zdravo.com


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive