ponedjeljak, 20. ožujka 2017.



Klinci je vole pa sa nekim izmenama posto sam nasla da je ovako bolje spremati.

Sastojci
10 jaja
250g cokolade za kuvanje
250g putera ili margarina
1 veca kutija plazme keks ili piskote
rum malo po zelji
mleko za natapanje keksa
4-5 crem slaga ili
0,5l slatke pavlake
3oog secera u prahu



Priprema
1.
Umutiti jaja sa secerom i kuvati  ih na pari.Kad vec pocnu da se zgusnjavaju,umesati i na kocke izlomljenu cokoladu da se rastopi i sjedini.Dodati ruma po zelji.Kad se krem ohladi,sjediniti ga sa umucenim puterom ili margarinom.
Plazmu ili piskote potapati u mleko,pa obloziti dno i stranice okruglog kalupa za tortu.Pre stavljanja keksa staviti foliju obloziti kalup unutra.Usuti pazljivo rasporediti fil ostaviti malo u zamrzivacu da se stegne.Izvaditi polako skinuti foliju umutiti crem slag i ukrasiti tortu.
Posluživanje
Tortu ostaviti u frizideru da prenoci.Tortu  ukrasiti po zelji.


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive