utorak, 21. ožujka 2017.





Potrebno je:
Za ćufte:
500 gr mlevenog mesa
100 gr ovsenih pahuljica
2-3 čena belog luka
1 veza zelenog luka
1 kašika seckanog peršuna
so
mleveni biber
1/2 kašičice kurkume u prahu
1 jaje
1,5 dcl belog vina
Za preliv:
2 kašike kisele pavlake
1 kašika paradajz pirea
1 dcl pavlake za kuvanje
1 dcl vode
so
mleveni biber
seckani peršun
2 prstohvata tucane paprike
Potrebno je još:
800 gr mladog krompira



Priprema:
U posudu staviti mleveno meso, mlevene ovsene pahuljice, seckani zeleni i beli luk, 1 jaje, seckani peršun, kurkumu, so, mleveni biber i 1,5 dcl belog vina. Sve dobro izmešati rukom i ostaviti da stane 30 minuta, pa napraviti  28- 30 komada ćuftica.
Uzeti mladi krompir manje veličina   ( ako nemate manje kao ja ovog puta prepolovite veći krompir), oguliti  i kuvati u vodi od kad provri 3 minuta. Ocediti krompir od vode, dodati  1 kašiku ulja, so, mleveni biber  i izmešati.
U pouljenu posudu za pečenje redjati u krug red ćuftica , red krompira, sečena strana da je dole.
Peći na 200 stepeni 30 minuta.
Napraviti preliv.. Izmešati 2 kašike kisele pavlake, 1 kašiku paradajz pirea, 1 dcl pavlake za kuvanje, 1 dcl vode, so, mleveni biber, seckanog peršuna i 2 prstohvata tucane paprike.
Posle pečenja od 30 minuta preliti ćuftice  i krompir  sosom i peći još 15 minuta. Pečene posuti seckanim peršunom.


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive