četvrtak, 23. veljače 2017.



Sastojci
2 čaše brašna
1 čaša jogurta
1/2 čaše ulja
1 pr. za pecivo
1 kašičica šećera
po ukusu soli



Priprema
1.
U manju vanglu stavite brašno, pecivo, so i šećer, izmešajte pa dodajte jogurt i ulje. Umesite glatko testo, po potrebi dodajte još malo brašna, zatim ga rukama rastanjite u tepsiju podmazanu uljem. Malo ga izbockajte viljuškom i ostavite desetak minuta da odmori. Pecite je u zagrejanoj rerni na 220 st dok ne porumeni.
2.
Pečenu pogaču uvijte u krpu i prilikom služenja
je nemojte seći nožem već je lomite rukama. Dobra je i topla i hladna…


loading...

loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive