srijeda, 22. veljače 2017.



Luk je jedan od najučinkovitijih prirodnih lijekova za infekcije i upale, pojačava imunitet i povećava moć vitamina C u našem tijelu.

prirodni lijek za upale i infekcije. Fitokemikalije u luk povećati moć vitamina C u ljudskom tijelu, i pojačati imunitet.

Konzumacijom luka sprječavamo slobodne radikale i na taj način smanjujemo rizik od čira na želucu. Svijetli zeleni dijelovi luk su izvrstan izvor vitamina A, tako da bi i njih trebali da iskoristite

Ono što je najbolje u vezi luka jeste da ga možete vrlo lako posaditi sami, kraj svog prozora i uvijek ćete imati svježi luk bez straha za njegovo porijeklo ili način na koji je obrađen.



Evo šta vam je potrebno za sađenje luka u kući:

luk
organska zemlja
Voda
5-litarska plastična boca
makaze

Slijedite ove upute:

Prvo izrežite “vrat” od boce. Koristeći makaze napravite rupe u boci, te uvjerite se da su dovoljno široke. Klice luka bi trebale biti postavljene kroz rupe. Stavite organsku zemlju u bocu a onda to ostavite kraj vašeg prozora.

Povremeno dodajte malo vode, a prve klice bi trebali da vidite vrlo brzo. Posmatrajte kako vaš luk raste i vrlo brzo ćete imati svoj domaći luk koji ćete moći dodavati vašim jelima.


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive