srijeda, 12. travnja 2017.



Testo za ovo pecivo koje je gotovo za deset minuta ispada meko, ne lepi se za ruke, dobro se mesi i što je takođe važno, ne raspada se.

Potrebno vam je:
- četiri šolje od 2 dl brašna
- dve kašike šećera
  - pola kašike soli
- dve kašike suncokretovog ulja
- 500 ml mleka
- kesica suvog kvasca, 11 grama



Priprema
Za početak, potrebno je sve sastojke spojiti u homogenu smesu. Tako pripremljena smesa stavlja se u kesu i stavlja u frižider na dva sata.
Nakon toga, testo se vadi iz frižidera i lagano valja u brašno. Od toga možete napraviti piroške, lepinje ili kiflice. Možete ih peći u tiganju u vrelom ulju, ali jednako tako i u rerni u dobro nauljenom plehu za pečenje, na srednjoj temperaturi dok ne porumene.


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive