četvrtak, 13. travnja 2017.



Sastojci
potrebno je
1 l mlijeka
2oo g šećera
100 g Grisa (pšenične krupice) Podravka
2 kom Puding vanilija Dolcela
50 g kokosa
1 kom Vanilin šećer Dolcela
1 kašičica burbon vanilin šećera
50 g maslaca
2 dl slatke pavlake za šlag
još
100 g turskog keksa ili neki čokoladni
50 g čokolade
malo ulja



Priprema
1.
U 3 dl hladnog mlijeka razmutiti puding, i griz, dodati i kokos i izmiješati. Ostatak mlijeka i šećer staviti da prokuva pa sipati smjesu sa pudingom i miješati da se zgusne. U vruću smjesu staviti maslac isječen na listiće pa miješati da se istopi. Ostaviti da se malo ohladi uz povremeno miješanje
2.
Umutiti slatku pavlaku, umutiti i ohlađen puding pa po malo dodavati umućenu pavlaku i sve dobro umutiti
3.
Smjesu sipati u kalup za kuglof obložen prozirnom folijom i poravnati
4.
poredati ravnomjerno kekse, prekriti prozirnom folijom i ostaviti u frižider, najbolje preko noći
5.
Ohlađen kolač prevrnuti na tanjir i ukrasiti istopljenom čokoladom
6.
Ostaviti da se čokolada stegne


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive