nedjelja, 2. travnja 2017.



SASTOJCI
• 5 jaja
• 18 dkg šećera
• 10 dkg čokolade za kuhanje
• 10 dkg oraha
• 10 dkg margarina
• 4 lista oblatne




PRIPREMA
Priprema fila:
Bjelanjke umutiti u snijeg, dodati šećer i jedan po jedan žutanjak. Smjesu kuhati na pari, dodati čokoladu za kuhanje. Kad se čokolada otopi umješati orahe. Kad je smjesa gotova u vruću umiješati margarin.

1 list oblatne umotati u mokru krpu da omekša dok se preprema ostalo.
Otale 3 lista obletne prerezati uzdužno na po 3 ista dijela (širine cca 6,5 širokih kockica oblatne). Tako ćemo, dakle, dobiti 9 jednakih malih listova.

Fil prmazivati po grubljoj strani lista i slagati jedan na drugi. Umjereno trošiti fil, tek toliko da se popune kockice.

Premazanu olatnu rezati tako da nož položimo ukoso, iz gornjeg daljeg u donji bliži kut. Rezati tako do kraja s tim da ne režemo najgornji i najdonji list.

Kad prerežemo oblatnu dobiju se dva "trokuta".

Unutrašnje strane dobivenih trokuta namazati tanko filom i spojiti.

Jedan kraj namočene kore premazati filom (glađu stranu) pa uz sam rub položiti dobiveni trokut.

Trokut premazati ostatkom fila i zamotati u oblatnu.
Gotov kolač je najbolje umotati u aluminijsku foliju da se bolje stisne i ostaviti na par sati u hladnjak.
Rezati na širinu jedne kocke.

Izvor: https://www.coolinarika.com


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive