nedjelja, 2. travnja 2017.



Ovo je bila moja omiljena poslastica dok sam bila dete i ovde ih vrlo često kupujem,sada kada sam ih sama napravila više ih nikada neću kupiti.Ukus im je isti kao onaj koji sam kupovala.
SASTOJCI
150 g šećera
65 ml meda
1 kašika- 15 ml vode
prstohvat soli
2 - 3 g muškatnog oraha
30 g putera
140 g susama
1 kašika vaniline ekstrata
2 g sode bikarbone



PRIPREMA
1.
U manju šerpicu staviti šećer,med,prstohvat soli,kašiku vode i naribani muškatni orah i sve to pustiti da se otopi na tihoj vatri,povremeno mešajući.
2.
U otopljenu smesu dodati susam i pržiti na tihoj vatri,mešajući dok ne dobijete, lepu, zlaćanu bojicu,to traje oko 5 do 10 minuta, u zavisnosti od temperature na kojoj kuvate.Ja sam kuvala na osrednjoj temperaturi.
3.
Skloniti sa ringle,dodati vanilu i puter i mešati sve dok se puter ne otopi i kad se puter otopio i sjedinio sa smesom, dodati sodu bikarbonu i sve dobro promešati ( soda joj daje mehuriće da budu laganije za grickanje )
4.
Silikonsku podlogu za pečenje ili ako je nemate običanu alu-foliju premazatui sa malo ulja ili sprejom za pečenje, isipati veoma pažljivo ( pazite da se ne opečete jer je veoma vruće ) na podlogu i nožem izravnjati debljinu koju volite.
Ostavite da se potpuno ohladi i lomiti ili iseći na komadiće i uživati u njima.
Posluživanje

Po savetu onih koji su ih pravili treba ih zaseći dok je smesa još topla ,kasnije će se lakše kidati po tim razrezima.

Izvor:  www.coolinarika.com


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive