nedjelja, 2. travnja 2017.



Sastojci
    1 kg brasno
    0,5l mleko
    3 jaja
    250 gr puter
    1 dl ulje
    1 kocka kvasac
    1 kasika sol
    1 kasika secer
    400gr tvrdog sira



Priprema
    1.
Zamesite testo od kasiku soli, kasiku secera, nadosli kvasac, dva cela jajeta i jedno bjelance , ulje i toplo mleko..Zamesite sredno tvrdo testo i ostavite ga da se odmori deset minuta.
    2.
    Kad se testo odmori podelite ga na 24 loptica.
    3.
    Uzmite jednu lopticu i razvucite jufku velicinu tanjira i namazite omeksalim puterom.Zatim posipajte sitno izdrobleni sir.
    4.
    Produzite postupak i sa ostalim jufkama.
    5.
    Poslednju jufku stavite i nemojte je mazati.
    6.
Od svih poredjanih jufka razvucite jednu veliku jufku i stavite u namascenu tepsiju 36 broj i isecite na kocke. odozgo namazite je sa umuceno zumanjce.Ostavite je 30 minuta da se testo odmori i nadodje
    7.
    Pecite u zagrijanu rernu na 250 stepeni prvih deset minuta a onda namalite na 200 i dopecite pogacu.
    8.
    Gotovu pogacu ostavite da se malo ohladi pa poslu zite isecenu na kocke.
http://www.coolinarika.com


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive