nedjelja, 19. ožujka 2017.



Sastojci
8 bjelanjaka
100 grama šećera
150 grama mljevenih lješnjaka
80 grama brašna
Krema:
8 žumanjaka
1 l mlijeka
150 grama brašna
300 grama šećera
25 grama instant kave (nescafe)
250 grama maslaca ili margarina



Priprema
1. Izmiksajte bjelanjke sa šećerom pa lagano dodajte lješnjake i brašno. Podjelite na dva
dijela koja pecite na velikim tepsijama od pećnice na 170 stupnjeva oko 20 min.
odnosno dok ne dobiju laganu boju. Svaku koru prepolovite tako da ukupno imate 4

kore.
2. Pola mlijeka pomješajte sa žumanjcima i brašnom i kavom, a ostalu polovicu zakuhajte
sa šećerom. Kad mlijeko zakuha dodajte dio sa žumanjcima i brašnom i mješajte dok se
ne zgusne. U ohlađenu kremu dodajte izmiksani margarin. Premažite tri kore a na
gornju možete staviti glazuru od čokolade (po želji). Ostavite da se dobro ohladi u
frižideru.


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive