srijeda, 8. ožujka 2017.



Extra ukusne i mekane zemičke za doručak kojima će se svi obradovati…

Sastojci:
kvasca pola paketića
šećera kašičica
soli kašičica
vode 2 dcl.
brašna 300 gr.
jaje 1
ulja malo
Za mazanje:
žumance 1
susam za posipanje



Uputstvo za pripremu:
U mlakoj vodi (mlijeku) promješajte kvasac sa kašičisom šećera, dodajte jaje so i brašno i zamjesite tijesto. Ostavite da stoji da se udvostruči. Nadošlo tijesto premjesite i podjelite na manje dijelove.
Oblikujte loptice i rasporedite u nauljen pleh. Premažite žumancetom i pospite susamom. Nožem zasjecite vrhove zamički da izgledaju dekorativnije. Pecite u zagrijanoj rerni na 250 stepeni dok ne porumene. Izvadite iz rerne i pokrijte krpom da omekšaju.
http://blog.neum-bih.com


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive