ponedjeljak, 6. ožujka 2017.



Za moj 600- ti recept na blogu sam napravila ove predivne kocke.

Potrebno je:

Za kore:
100 gr putera ili margarina
200 gr šećera
2 jaja
60 gr meda
4 kašike kakaoa
1 kašičica sode bikarbone
1 kašika jabukovog sirćeta
500 gr brašna ( + 3 -4 kašike za izradu testa)

Za fil:
8 dcl mleka
2 jaja
300 gr šećera
2 kesice vanilin šećera
2 pudinga od vanile
2 kašike gustina
250 gr putera ili margarina

Za čokoladnu ogledalo glazuru:
200 gr šećera
1,5 dcl vode
100 gr crne čokolade
100 ml slatke pavlake
30 gr kakaoa
1 kesica želatina ( 10 gr)



Priprema:

U posudu staviti 100 gr putera, 200 gr šećera, 60 gr meda. Na tihoj vatri kuvati dok se šećer ne otopi pa dodati 2 umućena jaja, kakao. Kuvati još 1 minut pa dodati sirće, sodu bikarbonu. Dobeo izmešati skinuti sa vatre i dodati brašno. Zamesiti testo, staviti na radnu površinu i uz dodatak 3 kašike brašna izraditi i podeliti na 8 delova.
Svaki deo staviti u kesu za zamrzavanje od 3 litra ( veličina kese 23×27 cm) i ostaviti da stane 30 minuta.
Uzeti kesu sa testom i oklagijom razvaljati tanko da testo ispuni veličinu kese. Tako uraditi sa svim testom u kesama.
Razvaljano testo sa kesam staviti jedno na drugo na tacnu i ostaviti da stane u zamrzivač 30 minuta.
Za to vreme napraviti fil.
U posudu staviti da se kuva 7 dcl mleka, 300 gr šećera i 2 vanilin šećera.
Umutiti 2 jaja, dodati 2 pudinga od vanile, 2 kašike gustina i 1 dcl mleka, dodati u kuvano mleko i kuvati dok se ne zgusne.
Kad se zgusne i ohladi dodati umućen 250 gr putera.
Izvaditi razvaljane kore iz zamrzivača, uzeti 1 koru iseći kesu, staviti koru na papir za pečenje a kesu odlepiti a koricu na par mesta izbockati viljuškom.
Peći na 180 stepeni 3-4 minuta.
Tako ispeći svih 8 korica. Koristim 2 papira za pečenje. Dok se 1 korica peče za to vreme drugu koricu isečem kesu i postavim na drugi papir.
Pečene ohladjene korice filovati ( zadnju koricu ne filovati već staviti čokoladnu glazuru).
U posudu staviti 1 kesicu želatina, preliti sa 4 kašike vode i ostaviti da nabubri.
U drugu posudu staviti 200 gr šećera, 1,5 dcl vode kuvati na tihoj vatri 1 minut od kad provri.
Skinuti sa vatre i dodati 100 gr čokolade, 100 ml slatke pavlake, 30 gr kakaoa. Vratiti na isključenu ringlu i mutiti da se masa dobro izjednači i čokolada istopi. Dodati nabubreli želatin i mešati da se želatin istopi. Ostaviti da se ohladi na 30 stepeni uz povremeno mešanje pa preliti kolač.

Recept preuzet uz dozvolu autorice Dane Drobnjak
IZVOR: daninakuhinja


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive