Poslije ovakvih tulumbi nikada više nećete tražiti drugi recept. Jer je ovaj recept do sad najbolji. U nastavku možete pogledati šta vam je sve potrebno za tulubmu, ali i način pripreme!
Potrebno:
4 dl vode
žličica soli
150 ml ulja
500 g brašna
5 kom jaja
žlica šećera
ulje
Za agdu:
600 g šećera
polovica limuna
1 l vode
Priprema:
Prokuhajte vodu sa solju, šećerom i uljem (onih 150 ml) Ugasite šporet kad prokuha, umiješajte brašno i nastavite miješati dok ne zgusne. Ohladite i onda postepeno dodajite jaja i miješajte da se sjedini. Stavljajte u kalup za tulumbe i izradite željene oblike, pa vadite na vruće (ali ne previše) ulje. Smanjite temperaturu, ne smije biti jaka. Pržite dok ne poprime lijepu žutu boju. Kuhajte sastojke za agdu dok ne ukuha šećer, a gotovo je kad sa kašike polako klizi agda. Ohladite i stavljajte u hladnu agdu vruće tulumbe. Ostavite na par minuta i vadite na tacnu.
loading...