četvrtak, 2. ožujka 2017.



Sastojci
1200 gr. brasno
600 ml. mineralne vode
100 ml. mlaka voda
200 ml. ulje
1 1/2 zlica kvasac
1 zlica secer
1 zlica sol
3 zlice ulje
krupna sol
100 gr. margarin



Priprema
1.
U 100 ml. mlake vode promesajte kvasac sa zlicu secer i zlicu brasno i ostavite da nadodje
2.
Brasno promesajte sa solom pa dodajte nadosli kvasac ,mineralnu vodu koju ste zagrejale da bude mlaka i ulje i zamjesite glatko testo
3.
Premazite ga malo uljem i ostavite da nadodje
4.
Kidajte loptice velicine breskve ,rasukajte cetvrtasto, zasecite nozom i premazite malo margarinom Ovako i zarolajte
5.
Redite u pouljen pleh
6.
Premazite ih uljem i pospite krupnom soli slika i ostavite da nadodju
7.
Pecite u zagrejanu pec na 180 stupnjeva dok porumene
8.
Odma ih premazite s malo uljem da imaju ljepi sjaj
9.
Dobar tek
Posluživanje
Od testo za ove kiflice mozete napraviti i pekarski kruh ..napravite loptice, premazite ih uljem ,pospite solom i ostavite da nadodju pa ih pecite dok porumene…
loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive