srijeda, 8. ožujka 2017.



Sastojci
Tijesto:
1 kg Pšenično glatko brašno Podravka,
4 dcl ulja,
5 dcl mlijeka,
1 svježi kvasac,
1 žlićica šećera,
2 žlićice soli
Još potrebno:
oko 15 dkg salame,
2 žumanjka,
sezam,
kim



Priprema
1.
U toplo mlijeko staviti kvasac i šećer, čekati da se kvasac digne pa dodati brašno, sol i ulje te zamijesiti meko glatko tijesto.
2.
Od tijesta radimo male loptice veličine oraha i stavljamo na stol. Ostavimo 15-tak minuta da se krenu dizat.
3.
Lopticu stavimo na stol i razvaljamo je prvo prema gore pa prema dolje, par puta da se fino razvuče, tijesto se ne lijepi i fino se razvlači. Zatim na lijevi rub stavimo 2-3 trakice salame te lagano rolamo u desnu stranu. (salamu narezati na takne trakice, 3-5mm)
4.
Stavljamo ih u tepsiju na pek papir, premažemo žumanjcima, posipamo sezam ili kim gore i stavljamo u pečnicu na 180 i pećemo 2o-tak minuta, dok ne porumene, ovisno o pećnici.
5.
Od ovih sastojaka dobijete oko 62 kubanke


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive