četvrtak, 2. ožujka 2017.



Nekad se ove palačinke se nakon punjenja paniraju i pohaju, ali meni su finije ovako a i uštedite puno vremena i kalorija :)

SASTOJCI
500 g mljevenog miješanog mesa
1 konzerva crvenog graha
1 konzerva kukuruza
1 srednji luk
1 veća crvena paprika 1 veća zelena paprika
40 dkg goude
palačinke
1 malo vrhnje za kuhanje
sok od rajčice



PRIPREMA
1.
Ispecite palačinke kako to uobičajeno radite.Za ovu smjesu vam treba oko 12 palačinki. Moj savjet da kombinirate oštro i glatko brašno-pola pola, kao i pola voda pola mlijeko…
U dubljoj tavi (ja koristim wok) izdinstaje luk sa mesom…posolite i ostavite da voda ispari.Dodajte zelenu i crvenu papriku izrezane na kockice.U snjesu dodajte ili jednu vrećicu mješavine začina za tacose ili dvije-tri žličice kotanji grill začina-mexico..Ako ne volite ljutkasto ili možda kajenski papar začinite kako inače radite (papar, mljevena paprika, vegeta).Dodajte malo pirea od rajčice ili domaćeg soka od rajčice.Dinstate dok paprika ne omekani i dok ne ispari voda.Dodate konzervu crvenog graha (koji ste predhodno dobro isprali) i konzervu kukuruza.
3.
  Ovom smjesom punite palačinke, posipajte sirom i motajte kao sarmice..Slažite u dublju tepsiju jednu do druge.
4.
Vrhnje za kuhanje pomješajte s sokom od rajčice ( stavite koliko želite..ja stavljam oko 2 dcl), malo posolite i prelijte po palačinkama..gore posipajte ribanim sirom i pecite na 200 stupnjeva oko pola sata dok sir ne postane zlatne boje
Izvor:  www.coolinarika.com
loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive