nedjelja, 19. ožujka 2017.



SASTOJCI ZA KORE:
20 bjelanjaka
20 žlica šećera
8 žlica brašna
8 žlica mljevenih lješnjaka
FIL:
20 žumanjaka
20 žlica šećera
8 žlica brašna
1 l mlijeka
500 gr margarina
250 gr šećera u prahu
300 gr lomljenog Plazma keksa
300 gr Milka čokolade sa jagodom
100 gr lješnjaka
Dekorcija po želji



PRIPREMA KORA SA LJEŠNJACIMA

1. 5 bjelanjaka izradite mikserom i čim postanu čvrsti postepeno dodavajte 5 žlica šećera.
2. Dodajte 2 žlice brašna i 2 žlice mljevenih lješnjaka, te lagano sve umiješajte.
3. Ulijte pripremljenu smijesu u kalup postavljen masnim papirom ( moj kalup je 26 cm).
4. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva dok lagano ne porumeni.
5. Ponovite postupak još tri puta, tako da dobijete 4 kore.

PRIPREMA FILA SA ČOKOLADOM I KEKSOM

1. Umutite žumanjke, šećer, brašno i malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati.
2. U uzavrelo mlijeko dodajte pripremljene sastojke i kuhajte na laganijoj vatri dok ne postane gusto.
3. Ostavite da se ohladi.
4. Dodajte margarin sobne temperature koji ste predhodno izradili sa šećerom u prahu.
5. Umiješajte kuhačom lomljenu Plazmu, mljevene lješnjake, isjeckanu čokoladu, bitno je da je fil sasvim ohlađen da ne topi čokoladu.



SLAGANJE

1. Kora:  biskvit-na-tacni
2. Fil:  premazan-fil-preko-kore-na-tacni
3. Kora:   slaganje-torte-druga-kora
4. Fil:  slaganje-torte-drugi-sloj-fila
5. Kora:   slaganje-torte-treća-kora
6. Fil:   slaganje torte-zadnji-sloj-fila
7. Kora: Zadnja kora
8. Možete ukrasiti po želji, mada sam ja cijelu tortu premazala sa šlagom i rubove prelila sa otopljenom i rashlađenom čokoladom, gore sam posipala šarene mrvice

coolinarika.com


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive