četvrtak, 2. ožujka 2017.



Potrebno:
30 dag čokolade za kuhanje (što kvalitetnija i tamnija – to bolje)
5 dag maslaca
9 jaja
veće pakiranje piškota
Opcionalno: šlag, jagode, šećer u prahu…

Priprema:
Čokoladu natrgati na komadiće i otopiti na laganoj vatri. Dodati maslac, promiješati da se otopi pa na laganoj vatri dodavati jedno po jedno žumanjce. Svako žumanjce dobro umiksati prije nego se stavi drugo, i tako redom, svih 9. (ovaj će vas postupak ako ste imalo živčani izbaciti iz takta nakon trećeg jajeta, zbog sinhronizacije ruka – mikser- razbijanje jaja i tako 9 puta ali vjerujte, isplati se �� )
Na kraju u vruću smjesu od čokolade i žumanjaka dodati čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka. Ako je čokolada jako gorka, tada u bjelanjke pred kraj miksanja kada su već čvrsti dodajte 3-4 žlice šećera u prahu. Prvo mikserom umiksajte nekoliko žlica bjelanjaka kako bi se povećala i omkešala čokoladna masa, a potom ostatak bjelanjaka lagano kuhačom umiješati u ostatak. Tako će se dobiti savršeno porozna i pahuljasta čokoladna masa



U okrugli kalup za torte (22-24 cmØ) po dnu rasporediti piškote kratko namočene u mlijeko s rumom, a također piškote složiti uz rub kalupa sa šećernom stranom prema van. Rubove kalupa prije toga namastite s malo maslaca, tako će piškote ostati priljubljene uz kalup prije no što usipate kremu.
Napuniti kalup čokoladnim moussom, pospremiti tortu prvo u hladnjak, a potom i u zamrzivač. Kada se stisne (najbolje preko noći), maknuti obruč, ukrasiti po želji sa šlagom i jagodama i možete početi sa uživanjem u svojoj čokoladnoj rapsodiji :)
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani.
Izvor:  recipeci.com


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive