nedjelja, 12. veljače 2017.



Sastojci
Tijesto
5 jaja
150 gr šećera
1 vrećica vanilin šećera
140 gr glatkog brašna
1 jušna žlica kakaa u prahu
Nadjev
4 dcl soka od višanja
1 puding od vanilije
3 jušne žlice šećera
višnje iz kompota (staklenka od 680 gr)
Krema
1/2 litre nezaslađenog vrhnja za šlag
2 vrečice kremfix-a
60 gr čokolade za kuhanje
3 jušne žlice šećera u prahu
Još potrebno
šećer u prahu
naribana čokolada
1 vrećica crvenog preljeva za torte



Priprema
1.
Jaja pomiješaj sa šećerom i vanilin šećerom i miksaj toliko dugo dok ne dobiješ smjesu nalik kremi, a zatim u nju umiješaj brašno pomiješano s kakaom.
2.
Peci u plehu od pećnice koji je obložen papirom za pečenje 10-tak minuta na 180 C.
3.
Pečeni biskvit istresi na pošećereni papir za pečenje, oprezno skini papir na kojem se peklo i ostavi da se ohladi. Hladan prereži na dva jednaka dijela.
4.
Jedan dio premjesti na poslužavnik i kalupima u obliku srca različitih veličina izreži srca.
5.
Za nadjev pomiješaj prašak za puding sa šećerom i malo soka od višanja i zakuhaj u preostalom soku. U vruće dodaj ocijeđene višnje i nadjev premaži preko dijela biskvita sa srcima. i ostavite da se dobro ohladi.
6.
Za kremu izradite vrhnje sa šećerom i kremfix-om i podijelite ga na dva dijela – u jedan dio dodajte 60 gr rastopljene i ohlađene čokolade i dobro izradite.
7.
Na ohlađeni nadjev nanosite naizmjence red bijele i red čokoladne kreme.
8.
Preklopite drugim dijelom biskvita i okrenite tortu.
9.
Biskvitna srca vratite natrag na njihova mjesta, a biskvit lagano poškropite sokom od višanja.
10.
Cijelu tortu posipajte sitno naribanom čokoladom i vanilin šećerom i maknite biskvitna srca koja poslažite po torti.
11.
Preljev za torte napravite prema uputstvu na vrećici, stavite rezače natrag na srca i prelijte malo preljeva po crvenim srcima.
Posluživanje
U orginalnom receptu se ne koristi preljev za torte, ali kako ja nisam bila zadovoljna izgledom srca koja na njihovoj fotki izgledaju puno crvenije i sjajnije od mojih, ja sam se odlučila za ovaj mali “modni” dodatak, koji možete preskočiti. U orginalu se torta navlaži višnjevačom, ali ja zbog djece to izbjegavam!
Prekrasna izvedba by yupieya

Izvor: coolinarika.com
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive