nedjelja, 26. veljače 2017.



POTREBNO:
16 gotovih kora za pitu
Za premazivanje
1 šolja jogurta
1 šolja ulja
4 jaja
so
1 pecivo
Za filovanje
1,5 šolje pavlake
4 kašike ajvara
+ po želji narendani suhomesnati proizvod



PRIPREMA:
Tepsiju pouljite i položite papir za pečenje,pa odvojite i razlistajte 16 kora.
Položite prvu koru preko tepsije i premažite umućenim jajima,jogurtom,uljem,pecivom i soli.
Svaku koru isto premazati i prebaciti u zagrijanu rernu da se ispeku.
pecite 20 minuta na 180°.
Nakon toga izvadite iz rerne,prekrijte krpom.
tako će kore omeknuti i moći će se urolati.
Kada su se prohladile morajte koru u rolat,ostavite da malo stoji,zatim razmotajte namažite pavlakom i dodajte suhomesnate proizvod.
Možete staviti i ajvara ili nešto po želji (šunka,sir … ).
Ponovo pažljivo zarolati i uživati u ručku koji je za 10 !!!


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive