srijeda, 15. veljače 2017.
20:23:00
Admin
Sastojci
KORA:
12 bjelanjaka
12 kasika secera
4 kasike ulja
12 kasika mljevenih oraha
4 kasičice praska za pecivo
4 kasike mekog brasna
COKOLADNI PREMAZ:
150 g cokolade
150 g margarina/maslaca
ZUTA KREMA:
12 zumanjaka
8 kasika secera
50 ml mlijeka
1 margarin/maslac
150 g secra u prahu
GLAZURA:
100g cokolade za kuhanje
30g margarina
3 kašike ulja
Priprema
1.
Sastojke podijelite na četiri dijela, i mutite svaku koru posebno, od ove smjese pečete četiri korice. Umutiti bjelanjke postepeno dodajuci secer u cvrst snijeg, zatim dodati ulje i jos kratko mutiti mikserom. Suhe sastojke (brasno, orahe, secer i prasak za pecivo) pomijesati i spatulom sastaviti sa bjelancima. Kore peci na 175*C, 20 minuta u plehu 24 obloženom pek papirom.
2.
Za premaz staviti u serpicu cokoladu i margarin pa otopiti na laganoj vatri da se dobije homogena smjesa. Svaku koricu premazati pa ostaviti da se skroz ohlade
3
Za kremu dobro umutiti zumanca sa secerom, dodati mlijeko pa ih pretresti u serpu debelog dna. Kuhati fil na laganoj vatri stalno mijesajuci 15-ak minuta. Ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti margarin sa secerom u prahu, pa u to dodati smjesu sa kuhanim zumancima i mutiti da se dobije jednolicna kremasta masa.
4.
Preko svake korice sa cokoladnim premazom , nanijeti zuti krem fil, te poredati kore jednu preko druge. Ostaviti malo fila i da se zamaze torta okolo.
5.
Tortupreliti glazurom za koju otopimo cokoladu sa uljem i margarinom na laganoj vatri. Mrvicu prohladiti i razliti po pivršini ili možete nanijeti slag, kremu ili bilo kako ukrasiti po zelji. Dobro je rashladiti, sjeci na parcad i sluziti.
www.coolinarika.com
Related Posts:
Svi se pitaju zašto se žene iz JAPANA ne debljaju i žive najduže? Ovo je njihova TAJNA… Japanke su veoma dugovječne i drže rekord u tome. U prosjeku žive 85 godina, a Baomi Moriyama u svojoj knjizi:“Japanke ne stare i ne postaju debele“, otkriva neke savjete za zdrav i dug život. Japanci najčešće jedu rižu,… Read More
UZ OVAJ NAJLAKŠI NAČIN IMAĆETE BESKRAJNU OPSKRBU LUKA NA VAŠEM PROZORU! VIŠE GA NEĆETE KUPOVATI… Luk je jedan od najučinkovitijih prirodnih lijekova za infekcije i upale, pojačava imunitet i povećava moć vitamina C u našem tijelu. prirodni lijek za upale i infekcije. Fitokemikalije u luk povećati moć vitamina C u lj… Read More
SVJETSKI POZNATA POSLASTICA ZA 20 MINUTA GOTOVA Sastojci – 1 Cheesecake Dolcela – 1 žlica Kakaa u prahu Dolcela – 3 žlice mlijeka – 60 g maslaca – 350 ml mlijeka – 300 g svježeg sira (mascarpone) – 150 g čokolade (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); … Read More
OVO MORATE IMATI U DOMU: NAUKA POTVRDILA DA OVA BILJKA POZITIVNO UTIČE NA UM I TIJELO! Biljka latinskog naziva krasula arborescens, kod nas je poznatija kao japansko drvo, uzgaja se po cijelom svijetu gdje je poznata kao “drvo novca” ili “dolar drvo” zbog njezinih okruglih mesnatih listića koji podsjećaju n… Read More
IZNENAĐUJUĆI ANTIBIOTIK: Ova supa je 10 puta jači antibiotik, napravite je već DANAS Češnjak juha! Stotinu puta učinkovitiji od antibiotika Prednosti tradicionalne češnjaka juhe su poznate već godinama. Češnjak juha je već pokazala svoje učinke u liječenju gripe i raznih drugih virusa koji nas svakodnevno… Read More
loading...