ponedjeljak, 13. veljače 2017.



Sastojci
2 vrećice Želatine Dolcela ( 10 gr)
120 ml vode
300 g glukoza (traubenzucker iz dm-a)
300g Šećera ( kristal)
150 g vode
200 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
300 g čokolade (bijele, tamne ili mliječne – ovisi koju boju glazure želite)
150 g maslaca
jestiva boja po želji



Priprema
1.
U veću posudu natrgajte čokoladu i narežite maslac.
2.
Pomiješajte želatinu s hladnom vodom (120g)
3.
Zakuhajte glukozu, šećer i vodu (150g)
4.
maknite s vatre i u smijesu dodajte želatinu te kondenzirano zaslađeno mlijeko
5.
Dobivenu smijesu prelijte preko maslaca i čokolade i miješajte da mjehurići zraka nestanu
6.
Po želji u smijesu dodajte jestivu boju.
7.
Glazuru koristite na temperaturi od 35 stupnja (ja sam čak još malo više ohladila, jer kad sam prvi put prelila malo mi je previše klizila dolje)
Posluživanje
Na glazuru se mogu odmah ili kad se malo ohladi dodati razni ukrasi, voće i slično.
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive