subota, 18. veljače 2017.



Sastojci
TIJESTO
6 jaja
14 dkg. šećera
8 žlica vode
16 dkg. glatkog brašna
1 žlica kakaa u prahu Dolcela
1/2 Praška za pecivo Dolcela
KREMA
5 dcl. vode
4 žlice Šećera ( kristal)
5 žlica gustina
2,5 dcl Šlaga Dolcela
JOŠ TREBA
1 kutija piškota
1 kompot od višanja



Priprema
1.
Izmiksaj žumanjke sa šećerom, dodaj vodu i dalje miksaj, postepeno dodaj brašno sa praškom i kakaom a na kraju snijeg od bjelanjaka.
2.
Izlij u nauljen i brašnom posut lim (srednje veličine) i peci na 200 stupnjeva cca 30 minuta. Testiraj čačkalicom ako je čista, tijesto je pečeno.
3.
Ispečeno hladno tijesto prereži na pola vodoravno.
4.
U kipuču vodu zakuhaj predhodno izmiješan gustin i šećer u malo vode i kuhaj par minuta. U hladno postepeno dodaj šlag i miksaj da se dobro sjedini.
Malo kreme ostavi (oko 5 žlica) za premazati kolać odozgo
5.
Tijesto polij sa kompotom od višanja premaži sa pola kreme na to posloži pola višanja i utisni ih u kremu.
6.
Piškote jednu po jednu na brzinu umoči u hladno mlijeko i složi po kremi.
Na piškote stavi ostalu kremu i u nju utisni preostale višnje.
Na to stavi drugu namočenu koru.
7.
Premaži sa malo kreme, posipaj sa slatkim šarenim ili čokoladnim mrvicama ili naribaj čokolade.
Izvor:http://www.coolinarika.com
loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive