subota, 18. veljače 2017.
- 21:43:00
- Admin
Sastojci
Kora
10 bjelanaca
100 gr mljevenih oraha
100 gr sitno sjeckanih oraha
200 gr secera
4 pune kasike brasna
Prvi fil:
10 zumanaca
200 gr secera
100 gr cokolade
250 gr maslaca ili margarina
Drugi fil
150 gr secera
300 ml tucenog vrhnja(slatke pavlake)
Priprema
U velikom plehu ispeci 2 kore od ove mase:
1.
Izmutiti bjelanca i secer i malo limuna u cvrst snijeg.
2.
Sjeckane orahe, mljevene orahe i brasno pomijesati zajedno pa sve lagano umijesati u umucena bjelanca.
3.
Peci na pergament papiru 30 min na 180 stepeni C.
4.
Pecene kore izrezati na po 2 dijela. Dobili smo 4 kore.
Prvi fil
Zumanca i secer mutiti na pari, dodati cokoladu u skuvan krem. Kad se ohladi umutiti maslac i spojiti sve zajedno.
Drugi fil
150 gr. secera uspinovati kao za karamel da pozuti, pa dodati 150 ml tucenog vrhnja i mjesati da se dobije fini karamel. Ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti jos 150 ml tucenog vrhnja i polako ga dodavati u ohladjen karamel krem.
Mazati prvu koru sa pola prvog fila, pa drugu koru sa pola drugog karamel fila, zatim treca sa ostatkom prvog fila i na kraju odozgo namazati karamel filom. Ostaviti u frizider bar nekoliko sati da se sve arome lijepo spoje u jednu magicnu:)
Izvor:http://www.coolinarika.com
loading...