nedjelja, 26. veljače 2017.



SASTOJCI
1 l mlijeka
3 pudinga od vanilije
1 kasika gustina
200gr secera u prahu
1 margarin
100gr cokolade za kuhanje
300gr Plazme
2 velike vrecice kroasana (cokoladni i bijeli fil)
2 slaga
1 slag krema od vanilije (ili cokolada) za ukrasavanje
malo mlijeka da bi se natopili kroasani i Plazma



PRIPREMA
U malo mlijeka (od 1 litre) razmutiti pudinge, gustin i secer pa ukuhati u ostatak mlijeka.

Kada se ohladi fil, pjenasto umutiti margarin u koji dodajemo fil, pa prepolovimo na dva dijela. Jedan dio ostaje zut, a u drugi stavimo otopljenu cokoladu.

Plazmu umacemo u mlijeko i poredamo na tacnu. Preko stavimo zuti fil. Zatim, umacemo kroasane (redamo, jedan crni, jedan zuti, da bude sareno) i njih redamo na zuti fil. Premazemo smedji fil i preko dva slaga. Slag krem umutite ako zelite ukrasiti spricom za ukrasavanje.

Ukoliko vam fil bude rijedak, slobodno dodajte mljevenu Plazmu dok se ne zgusne koliko zelite. Prijatno.

Izvor:http://www.coolinarika.com/


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive