srijeda, 15. veljače 2017.



Sastojci
400 g Glatkog brašna (plus malo za obradu)
4 v ž šećera
200 g maslaca
1 jaje
1 pecilni prašak
2 vrećice vanilij šećera
Nadjev:
150 do 200 g mljevenih orasa
3 v ž šećera
1 vanilij šećera
1 listić maslaca
Posip:
šećera u prahu



Priprema

1.
U posudu staviti brašno i omekšali maslac izmrviti Dodati jaje i ostale sastojke umijesiti tijesto.Staviti u fližider da malo odmori.Tijesto razvaljati na pobrašnjenoj podlozi.Vaditi većom čašom kolute na sredinu staviti fil. Preklopiti na pola i okolo pritisnuti vilicom kao na slici.
U tepsiju staviti papir za pečenje složiti potkovice.Peći na 180 stupnjeva oko 15 do 20 minuta.Pazite moraju vam ostati svijetle boje.Pustiti da se malo ohlade.Ja sam malo posula šećerom u prahu.

Nadjev:

U posudu uliti mlijeko dodati listić maslaca da zakuha. izmiješati sve suhe sastojke.Sa mlijekom pofuriti nadjev sjediniti fil.Pustiti da se ohladi filati potkovice…

U slast…
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive