subota, 1. travnja 2017.



Donosimo vam recept za pravljenje piva, koje je veoma zdravo i preporučljivo povremeno konzumirati, radi poboljšanja našega zdravlja. Može liječiti artritis, bolesti želuca, smanjuje razinu lošeg holesterola, kao i visoke razine šećera u krvi…
Holistička medicina tradicionalno koristi đumbir za liječenje mnogih zdravstvenih problema kao što su bolesti želuca i artritisa. Pivo od đumbira možete pripremiti kod kuće od svježeg ili sušenog đumbira, malo šećera i limunovog soka. Može li đumbir smanjiti bolove i upalu? Đumbir ima mnoge zdravstvene prednosti, a dokazano je da ima umirujuće djelovanje kada je riječ o rješavanju bolova u leđima i bolovima u mišićima. Mnoge kliničke studije i istraživanja su pokazala da đumbir može pomoći ljudima koji pate od degenerativnog ili reumatoidnog artritisa i kronične boli.



Potrebni sastojci:
– 200 grama oguljenog i sitno isjeckanog đumbira
– 450 ml. filtrirane vode
– 200 g. šećera
– 120 ml. mineralne vode
– Nekoliko kapi soka od limete
– Kriška limuna
– Malo prirodnog meda

Postupak pripreme: Nalijte filtriranu vodu u lonac i stavite lonac na vatru kako bi proključala. Nakon što voda počne ključati dodajte đumbir. Smanjite vatru i kuhajte još 5 minuta. Zatim ostavite smjesu da stoji 20-tak minuta. Procijedite tekućinu đumbira.
Pripremite sirup u zasebnu zdjelu: otopite šećer sa jednom šoljicom filtrirane vode i prokuhajte vodu. Pomiješajte pola šoljice soka đumbira s 1/3 šoljice sirupa i pola šoljice mineralne vode. Dodajte malo organskog meda i sok od limete. Možete ga Ukrasiti s kriškama limuna. Zdravstvene prednosti piva od đumbira: Đumbir je vrlo koristan za smirenje želučanih tegoba. On također može poboljšati proces probave. Pomaže kod smanjivanja lošeg holesterola i visokog šećera u krvi. Pivo od đumbira može smanjiti simptome prehlade i gripe, te je koristan za poboljšanje cirkulacije krvi i sprečavanje raka.

Izvor: narodnilijek.com


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive