subota, 18. ožujka 2017.



Sastojci
1 paket (150g) Oblatni(manje)
Fil 1 Karamela
200 g Secera
200 g Putera
200 g Oraha,nasjeckanih
100 g Secera u prahu
Fil 2 Podjeliti na dva dijela
4 Jaja
150 g Secera
200 g Putera
U prvi dio:
4 kasike tamnog kakaa u prahu
10 hurmi bez kospica,nasjeckati
U drugi dio:
80 g Petit keksa,izlomiti na komadice



Priprema
1.
Fil 1:
Staviti kristal secer u serpicu da se istopi.Kad dobije smedkastu boju dodati puter i mjesati.
2.
Dodati isjeckane orahe i dalje mjesati.
3.
Na kraju dodati secer u prahu,mjesati i kad vidite da vam smjesa posataje gusta skloniti sa sporeta.To bude oko 1-2 minute.
4.
Staviti jednu oblatnu pa preko vruc fil posuti i nozem izravnati.Prekriti drugim listom oblatne.
5.
Fil 2:
Ovaj fil kad napravite raspodjelit cete na 2 dijela.
Mikserom pjenasto umutiti jaja i secer i onda ih staviti da se kuhaju na pari. Kad postanu gusca polako dodati isjeckani puter i mjesati dok se smjesa ne ujednaci. Rapodjeliti na pola.U jedan dio dodati petit keks kojeg ste predhodno iskomadali na sitne komadice i promjesati da se ujednaci.
6.
Izliti na drugi list oblatne i nozem izravnati.Prekriti trecim listom oblatne.
7.
U drugi dio kreme od jaja dodati kakaao i isjeckane hurme. Ujednaciti kremu.
8.
Izliti preko trece oblatne i nozem izravnati. Poklopiti 4 listom oblatne.
9.
Na vrh staviti nesto teze i ostaviti u frizider nekoliko sati ili kao ja preko noci da se oblatna stegne.Sutradan rezati na zeljene oblike i posluziti.

Izvor:http://www.coolinarika.com


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive