srijeda, 1. ožujka 2017.



SASTOJCI
1 bjelanjak
200 gr šećera u prahu
1,5 dcl vode
200 gr kristalnog šećera
20 gr želatine u prahu ( 2 vrećice)
1 dcl vode
200 gr kokosa
ekstrakt po želji



PRIPREMA
Bjelanjak mutite na manjoj brzini a kada zapjeni povećajte brzinu na najjače i mutite dok nedobijete željenu čvrstoću

Šećer u prahu koji u sebi nema slučajnih grudvica postepeno dodavati u bjelanjak i dobit ćete gustu smjesu.

Posebno prokuhajte 1,5 dcl vode sa kristalnim šećerom

Kada skinete sa vatre lagano i ppstepeno dodajte šaum i miksajte

Miksajte još 10 minuta. Želatinu prokuhajte sa 1 dcl vode i vruću lagano dodajte u smjesu. Miksajte još 15minuta i u tom vremenu primjetit ćete kako postaje pufasto baš onako kako smo željeli postići.
Prepolovite smjesu i u pola stavite 10 dkg kokosa a u drugu polovinu stavite nekoliko kapi ekstrakta po želji ( ja sam koristila višnju ).
Na dno tepsije stavite masni papir pa salijete prvo onaj dio sa kokosom pa onda onaj dio sa ekstraktom
stavite u led oko 2-3 sata da odstoji, kad izvadite irežite oblike kakav želite i odmah umačite cijeli kolač u preostali kokos

Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.

PRIJATNO  i uzivajte u hrani

izvor:www.coolinarika.com


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive