subota, 18. ožujka 2017.



Mekan,sočan,lijep na tacni i još nešto-jeftin ! Lagan za napravit i ne može da ne uspije …… Probajte,pa se uvjerite !

Sastojci 10 osoba
Sastojci za kore :
1/2 l mlijeka
2 dcl šećera
25 dkg brašna
3 žlice ulja
4 žlice pekmeza
2 žlice kakaoa
2 m.žličice sode bikarbone
Sastojci za fil :
1/2 l mlijeka
15 dkg šećera
6 žlica brašna
2 vanilij šećera
20 dkg maslaca /margarina/



Priprema
1.
Sve sastojke za kore izmješati mikserom /u maloj brzini/.Smjesa je za razljevanje/kao za palačinke/.
Peku se 4 kore…….
2.
Da bi sve kore bile iste debljine ja tu dobivenu smjesu razlijem u 4 duboka tanjuta,tako da su svi jednako napunjeni.Kore pečem u tepsiji 20×30 cm.
Ako ćete peći u večoj teps.onda pecite 3 kore.
3.
Tepsiju obložim pek papirom i izlijem iz tanjura smjesu. Kore se peku na 180-200 stepeni 5-8 min.
Brzo su gotove,probajte prstom pritisnut koru i osjetit ćete da je pečena i ko gumena.
4.
Kore se lako prenose i vade iz tepsije..
5.
Elastične su i ne kidaju se.Fino su razabrane i pune rupica!
Ne treba ih kvasiti ,jer su soćne i mekane!
6.
Sastojci za fil se skuhaju u mlijeku kao “papica”.
7.
>Kad se ohladi dodati izrađeni maslac…
8.
Nafilovati kore i namazati i gornju koru malo tanje,jer fila ima dosta..
9.
Kolač odozgor ukrasiti po želji…

Posluživanje
Eto sve je vrlo jednostavno i jasno !!
Ove se kore mogu filovati i sa nekim drugim filovima-po želji .Ali ovaj najjednostavniji je ukusan i kolač je odličan !

Izvor: coolinarika.com


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive