utorak, 7. ožujka 2017.



Sastojci:
450 g mlevenog keksa
250 g mlevenih oraha
1,5 kg banana
4 žumanceta
250 g šećera u prahu
250 g putera
100 g čokolade za kuvanje
3 dl slatke pavlake
3 dl soka od pomorandže
sok od jednog limuna



Priprema.
1. Mleveni keks preliti sokom od pomorandže i dobro izmešati.
2. Posebno umutiti puter, šećer u prahu i žumanca.
3. Dodati natopljen keks, mlevene orahe i mešati dok se ne dobije kompaktna smesa.
4. Pripremljenu smesu podeliti na dva dela.
5. U kalup za tortu obložen folijom rasporediti polovinu fila od keksa.
6. Banane poprskati sokom od limuna i poslagati preko fila.
7. U drugi deo fila od keksa dodati otopljenu čokoladu i dobro izmešati. Zatim ga rasporediti preko banana i poravnati.
8. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati tortu.
9. Gotovu tortu staviti u frižider da se stegne, a potom je izvaditi iz kalupa.


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive