utorak, 14. ožujka 2017.



Sastojci
3 bjelanjka
180gr šećera prahu ili kristal
1 kašika gustina
soka od limuna
KREMA:
3 žumanjka
3 kašike šećera
3pune kašike vanilija pudinga
300ml mlijeka
100ml vrnja
šumsko voće
150ml vrhnja



Priprema
1.
Bjelanjca najbolje preko noći ostaviti na sobnoj temp.
Dobro ih umutiti sa limun sokom oko 1-2 kašike,kad se dobro umuti dodati polagano šećer i mutiti čitavo vrijeme.Na kraju dodati gustin.
Rerna mora biti ugrujana 140-150C na ventilator.Bjelnjca staviti u vrećicu sa nastavkom p praviti puslice zeljene veličine(meni je ispalo oko 10 komada srednje veličine).Staviti u pećnicu da se suše 50 min.
2.
Za kremu staviti mlijeko i šećer da prokuhaju,a u malo mlijeka dodati žumanjca,puding i skuhati.U hladno dodati umućeno vrhnje.Puniti puslice i na to umutiti onih 150ml vrhnja i dekorisati sa šumskim voćem (ja ga izvadim dok se puslice suše da se malo opusti)
Posluživanje
Ako imate same bjelanjke postupak isti samo sam za kremu radila sa vrhnjem i krem namazo ,limun sećer i vaniliju.
Izvor:http://www.coolinarika.com

loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive