utorak, 14. ožujka 2017.



Sastav;
4 jabuke,
4 jaja,
1 limun,
250g margarina,
250g šećera,
30 kašika brašna,
1 prašak za pecivo,
za premaz
5 kašika marmelade po izboru



PRIPREMA
– ugnječiti margarin pa dodati šećer,izmiješati pa dodati 4 jaja
– sastaviti 30 kašika brašna i 1 prašak za pecivo
– potom  sastaviti sa smjesom od margarina
– jabuke oguliti i isjeći na 4 dijela
– nauljiti tepsiju i posuti s malo brašna
– izliti tijesto u tepsiju
– jabuke isjeći na šnite i potopiti u tijesto
– limun iscijediti po jabukama
– peći u zagrijanoj pećnici, 20 min na 200°C i 15 min na 150°C
za Preliv;
zagrijati 3 kašike mlijeka i dodati 5 kašika
– gotov kolač preliti sa prelivom
– vratiti kolač kratko u toplu pećnicu na oko 5 min
loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive