ponedjeljak, 6. ožujka 2017.



Sastojci
1 kg mekog brašna tipa- 400
1 svijež kvasac
3 dl mlijeka
300 gr sviježeg sira
4 jajeta
1 kašika šećera
2 kaščice soli
2 dl ulja
20 gr susama



Priprema
1.
U odgovarajućoj posudi sjediniti mlako mlijeko, svijež kvasac, šećer, 2 kašike brašna i 1 kašičicu soli, te dobro izmješati i ostaviti na toplom da nadođe.
2.
U veću posudu za miješanje sipati 1/2 kg brašna, dodati nadošao kvasac, 3 jajeta, ostatak soli, sir i 2 dl ulja. Pripremljene sastojke sjediniti, pa postepeno dodavati ostatak brašna i mijesiti kako bi se dobilo ujednačeno tijesto.
3.
Umješano tijesto ostaviti da nadolazi 40 minuta, a zatim ga razvući oklagijom na debljinu od 1 cm.
Odgovarajućim kalupom prečnika 12 cm izvaditi cvijetove ( krugove ) od tijesta, premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom.
4.
Okruglu tepsiju nauljiti i poslagati cvijetove / krugove od tijesta jedan do drugog, tako da se na krajevima preklapaju.
5.
Ovako pripremljenu pogaču ostaviti još malo da nadođe.
Peći u zagrijanoj rerni na 250°
C dok ne porumeni.
loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive