nedjelja, 5. ožujka 2017.



SASTOJCI:
Biskvit:
7 bjelanaca
7 žumanaca
10 kašika šećera
1 kašika kakaa
3 kašike brašna
pola male kašike sode bikarbone
Krema:
4 jaja
100 gr šećera
4 kašike brašna
300 ml mlijeka
2 reda čokolade za kuhanje
250 gr margarina



PRIPREMA:
U posudu dodajte brašno,šećer,sedam žumanaca,kakao i sodu pa sve lijepo pomiješajte.
Dodajte umučeni smijeg od bjelanaca ( svih 7) i ponovo sve zajedno umutite.
Prelijte sve u pleh pa ispecite na 180° odp 25 minuta.
Nakon što izvadite iz rerne zarolajte biskvit pomoću vlažne krpe.
U mlijeku zakuhati jaja,brašno i šećer.Ohladiti smjesu i dodati margarin (izrađen).
Nakon toga smjesu podijeliti na dva jednaka dijela .
U jedan dio dodati i promiješati rastopljenu čokoladu.
Nakon toga odrolajte biksvit i premažite ga svijetlom dobivenom kremom.
A odmah i drugom tamnom kremom.
Ponovo zarolajte premazani biskvit (čvrsto).
Izrežite i poslužite.
loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive