srijeda, 1. ožujka 2017.



Sastojci
Kora:
7 jaja
14 kašika oraha ili lešnika
7 kašika šećera
2 kašike kakaoa
3 kašike mlevenog keksa
40 gr čokolade
1 kašika ulja
Fil:
4 jaja (srednje veličine)
200 gr šećera
100 gr čokolade



Priprema
1.
Umutite 7 belanaca u sneg pa dodajte 7 kašika šećera, 7 žumanaca , a ostale sastojke orahe, kakao, mleveni keks, kašiku ulja i istopljenu ili izrendanu čokoladu umešajte lagano špatulom. Pleh obložite pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni toliko dugo dok se ne ubode čačkalica i izađe suva. Skinite papir i ostavite koru da se ohladi. Ohlađenu podelite na 2 do 3 dela koncem ili nekim dugim tankim nožem u zavisnosti od veličine kalupa. (Ja sam pekla u kalupu 24 cm i podelila na 2 dela)
2.
Umućena jaja mikserom sa 200 gr šećera skuvajte u šerpi sa debljim dnom na tihoj vatri dok se ne zgusnu uz stalno mešanje ( umesto kuvanja na pari) Dodajte margarin ( 125 gr margarina i 125 gr maslaca što vrlo često koristim ili samo maslac) i 100 gr čokolade za mešanje. Masa bude malo ređa zbog rastopljenog margarina ali prilikom hlađenja fino se zgusne. Dok se hladi promešajte povremeno.
2. varijanta je – umutite margarin mikserom pa dodajte ohlađeni fil, kašiku po kašiku, onda bude malo baršunastiji. ( Ja sam pravila 1. varijantu)
Tortu isfilovati filom , preliti glazurom ili ukrasiti šlagom. Ja sam ukrasila preostalom čokoladom , istopila sam 60 gr sa 1 kašikom margarina i išarala špricom.
Ostavite u frižider da se stegne i ukusi prožmu pa uživajte.
3.
– Ovde je podeljena na 3 dela , okrugli kalup 24 ili 26cm
– Ovde je pečena u plehu 40×34 po preporuci gageherc u komentaru 35. i sečena na 3 dela

Izvor:http://www.coolinarika.com
loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive