utorak, 7. ožujka 2017.



Sastojci:
1 kg brašna
300 g susama
2 kašike meda
500 ml mlake vode
1 svež kvasac
4 kašike ulja
1/2 kesice praška za pecivo
so



Priprema:
Korak 1.
Zamesite testo ostavite da naraste 30 minuta.
Korak 2.
Naraslo testo rukama premesite na pobrašnjenoj radnoj površini, isecite ga na 7 jednakih delova.
Korak 3.
Od prve loptice testa rukama razvlačite duguljastu formu i oblikujete đevrek.
Korak 4.
Na isiti način oblikujete sve đevreke.
Korak 5.
U provrelu vodu na šporetu dodate med i mešate dok se med ne rastopi.
Korak 6.
Prvi đevrek stavite u šerpu i kuvate ga 30 sekundi, vadite ga rešetkastom kašikom, oblepite susamom i ređate u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Korak 7.
Ponovite sa ostalim đevrecima isiti postupak.
Korak 8.
Pecite 30 minuta na 200 stepeni.


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive