Sastojci
1 svezi kvasac
1 zlicica secera
1 zlica brasna
50 ml. mleka
jos 250 ml. mleka
50 ml. ulje
2 jajeta
1 i 1/2 zlicica soli
750 gr. brasna (priblizno)
Fil:
2 jajeta
200 gr. sira (po mogucnosti bjeli, ovci)
1/2 parce poriluka
Priprema
1.
Kvasac, zlicica secera, zlica brasna i 5o ml. toplog mleka ostavite da se aktivira.
2.
Dodajte ostalo mleko, jaja, ulje, sol i polako pocnite da mesite dodavajuci postepeno brasno. Ovaj put meni je bilo dovoljno 750 gr. brasna pa sam dobila mekano testo koje se ne lepi.
3.
Ostavite ga da se udupla pa ga podelite na dva jednaka dela.
4.
Svaki deo razvijte velicinom kao i tepsiju u kojoj cete peci (br.32) koju ste prethodno namazali margarinom. Stavite jedan deo testa.
5.
Preko testa stavite fil koji ste napravili od jajeta, sira i sitno iseckanog poriluka.
6.
Stavite i drugi deo testa.
7.
Na sredinu stavite (pritisnite) jednu casu i ostrim nozem isecite na 12 dela
8.
Svaki deo zavijte dva puta oko svoje ose
9.
Ovako izgleda pogaca pre pecenja ali kada je isecite priklucite pecnicu na 180 C, za to vreme ona ce da se udupla…
10.
Odozgo je premazite jajetom, ukrasite je semenkama i sta vite je da se pece…
Posluživanje
Uzivajte kao sto smo i mi uzivali :)))
Presek , jos jedan i jos ovaj ...
loading...