subota, 4. ožujka 2017.



Sastojci
0,5 l tekućeg šlaga
0,5 l kiselog vrhnja
15 dkg šećera
15 dkg čokolade
10 kom suhih izdrobljenih keksa(petit beure)
malo drobljenih lješnjaka, oraha, badema



Priprema
1.
Umuti šlag. Dodaj kiselo vrhnje i šećer, te dobro izmiksaj.
 Rastopi čokoladu na pari.
2.
U posudu stavi 1/3 kreme, posipaj 1/2 mljevnih keksa, lješnjaka, oraha i badema ( možete koristit i samo jednu vrstu  orašastog voća), te polij 1/2 čokolade.
3.
Ponovno stavi smjesu šlaga i vrhnja, te ponovi postupak s keksima, lješnjacima i čokoladom.
Stavi preostalu smjesu šlaga i vrhnja.
4.
Stavi preko noći da se dobro zamrzne. Prije posluživanja izvadi jedno 15-ak minuta da se lakše reže.
Posluživanje
Poslužiti možete s čokoladim preljevom, preljevom od višanja... pustite mašti na volju!


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive