subota, 18. veljače 2017.



Sastojci
1 kora
3 belanca
3 kašike kristal šećera
3 kašike brašna
2 kašike ulja
2 kore-ovo je mera za 1 koru
3 belanca
3 kašike kristal šećera
5 kašika nemlevenog maka
2 kašike brašna

krema
1/2 l mleka
1 puding od vanile
6 žumanjka
7 kašika šećera
200 gr margarina
ekstrakt od mentola

dekoracija
1 šlag krem od vanile
1,5 deci mleka



Priprema
1.
ispeći jednu belu koru i dve kore sa makom, u tepsiji veličine20×27 na 200 c oko 10 minuta.
2.
umutiti žumanjke sa šećerom, dodati puding i zakuvati u mleku na laganoj vatri, kad se ohladi dodati margarin i ekstrakt od mentola.
3.
mak kora-fil-bela kora-fil-mak kora ,tanak sloj fila-šlag
loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive